213 0312569
9:00 με 21:00 Δευτέρα εώς Παρασκευή

Θηβών 60, Πειραιάς

9:00 με 21:00 Δευτέρα-Παρασκευή

Δωρεάν Αποστολή

emuscle.gr | Άθληση και Υγεία

Η εξασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου υγείας αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα κάθε ανθρώπου, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις και τις οικονομικές ή κοινωνικές συνθήκες. 

Αναρωτιέστε γιατί αισθάνεστε τόσο ωραία μετά από….την απώλεια ιδρώτα;

Όπως αποδεικνύεται η άσκηση δεν είναι μόνο αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης του λίπους αλλά και φάρμακο για προβλήματα υγείας, όπως το άγχος, η αϋπνία και οι πόνοι του σώματος.

Η άθληση λοιπόν στην καθημερινότητά μας και κυρίως στην καθημερινότητα των παιδιών μας είναι σημαντική, γι’ αυτό καλό θα ήταν και οι γονείς να προτρέπουν τα παιδια να ασχοληθούν με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία, για να μπορέσουν να αγαπήσουν από νωρίς αυτόν τον τρόπο ζωής. Άλλωστε η γυμναστική είναι μια δραστηριότητα που ξεκινά από την αρχαιότητα και είναι σημαντικό ότι έχει φυσικά και πνευματικά οφέλη.

Η τακτική δραστηριότητα βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και την υγεία μας με πολλαπλούς τρόπους. Τα οφέλη της άσκησης αντανακλώνται τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική και πνευματική ευεξία. Το πιο προφανές είναι πως η τακτική φυσική δραστηριότητα ενδυναμώνει τους μύες, οι οποίοι γίνονται πιο αποτελεσματικοί στην παραγωγή έργου με αποτέλεσμα προοδευτικά οι αντοχές και η λειτουργικότητά μας να αυξάνονται, κάτι το οποίο οφείλεται και στη βελτίωση της καρδιακής και της αναπνευστικής λειτουργίας του οργανισμού.

Βελτιώνει την ισορροπία, το νευρομυϊκό συντονισμό και αυξάνει την ευλυγισία. Η συμμετοχή της φυσικής δραστηριότητας είναι ουσιαστική στη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους αλλά και στη μείωσή του, όταν αυτό είναι απαραίτητο, σε συνδυασμό με μία σωστή διατροφή.

Η σωματική δραστηριότητα αυξάνει τα επίπεδα ενδορφινών του οργανισμού. Οι ενδορφίνες είναι ουσίες που βελτιώνουν τη διάθεση και έχουν θετική επίδραση στην ψυχολογία μας. Η άσκηση αποδεδειγμένα μειώνει το άγχος, βελτιώνει την πνευματική λειτουργικότητα και δημιουργεί συνθήκες για καλύτερο ύπνο και ως εκ τούτου ξεκούραση. Το άτομο που ασκείται συστηματικά τείνει να έχει περισσότερη ενέργεια, αυτοεκτίμηση και χαρά για τη ζωή.

Εφικτοί, καθημερινοί τρόποι να αυξήσουμε τη φυσική μας δραστηριότητα περιλαμβάνουν το γρήγορο βάδισμα, το κολύμπι, το ποδήλατο. Οι ασκήσεις αυτές σε μέτρια ένταση για 40 περίπου λεπτά, τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα, μπορούν να βοηθήσουν σε σημαντικό βαθμό τη βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης. Ακόμα, μπορούμε να αλλάξουμε κάποιες καθημερινές απλές συνήθειες που μας οδηγούν στον καθιστικό τρόπο ζωής. Για παράδειγμα, μπορούμε να περπατάμε όταν μπορούμε, αντί να παίρνουμε το αυτοκίνητο, να χρησιμοποιούμε τις σκάλες αντί του ασανσέρ, να βγάζουμε βόλτα το κατοικίδιό μας για περισσότερη από το συνηθισμένο ώρα, να εκμεταλλευόμαστε τις καλές ηλιόλουστες μέρες ως ευκαιρία για μία βόλτα με τα πόδια.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε με e-mail είτε τηλεφωνικά για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε…

Τμήμα Πωλήσεων

Θηβών 60
Πειραιάς 18541

Τηλ: 2130312569