213 0312569
9:00 με 21:00 Δευτέρα εώς Παρασκευή

Θηβών 60, Πειραιάς

9:00 με 21:00 Δευτέρα-Παρασκευή

Δωρεάν Αποστολή

emuscle.gr | Όργανα Γυμναστικής

Με την αγορά ενός όργανου γυμναστικής και εφόσον ακολουθήσετε κάποιο συστηματικό πρόγραμμα προπόνησης θα δείτε πολύ σημαντικά αποτελέσματα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, τόσο σε εμφάνιση αλλά και σε φυσική κατάσταση. Τα όργανα γυμναστικής μπορούν και συνδιάζουν την καρδιοαναπνευστική άσκηση και την μυϊκή τόνωση. Υπάρχουν πολλοί τύποι οργάνων γυμναστικής, οι κυριότεροι είναι οι Διάδρομοι Γυμανστικής, τα Ελλειπτικά και τα Ποδήλατα.

 

Διάδρομοι Γυμναστικής: 


Η ιπποδύναμη του μοτέρ ενός διαδρόμου είναι σημαντική, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η ποιότητα κατασκευής του, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μακρόχρονη λειτουργία του.


Τα μοτέρ των διαδρόμων ποικίλλουν ανάλογα με την πηγή τροφοδοσίας τους. Τα μοτέρ AC τροφοδοτούνται με εναλλασσόμενο ρεύμα που ελέγχεται από ηλεκτρονικό κύκλωμα και πρόγραμμα (inverter). Τα μοτέρ DC τροφοδοτούνται με συνεχές ρεύμα, ελεγχόμενο από ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα μετατροπής του εναλλασσόμενου ρεύματος σε συνεχές.

Τα μοτέρ AC είναι πιο δυνατά, έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και θέλουν πολύ λιγότερη συντήρηση. 

Το Α και το Ω στην σωστή επιλογή ενός διαδρόμου είναι η σωστή αντιστοίχηση βάρους χρήστη με τις ικανότητες και χαρακτηριστικά του διαδρόμου. Εξίσου όμως μεγάλη σημασία έχει η διάρκεια λειτουργίας του διαδρόμου και ο ρυθμός τρεξίματος (δεν πρέπει να φρενάρουμε τον ιμάντα, αλλά να ακολουθούμε το ρυθμό του). 

Για τη σωστή και μακρόχρονη λειτουργία ενός διαδρόμου είναι απαραίτητη η λίπανση στο κάτω μέρος του ιμάντα τρεξίματος ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανάλογα της συχνότητας χρήσης του. Η λίπανση του ιμάντα είναι κάτι που μπορεί και πρέπει (χρειάζεται μόνο το σήκωμα του ιμάντα με το χέρι ώστε να περάσει η λίπανση στο σωστό σημείο) να γίνεται από το χρήστη.

Η λίπανση γίνεται περίπου κάθε 20‑25 ώρες λειτουργίας.

 

Ελλειπτικά Μηχανήματα:


Τα ελλειπτικά χωρίζονται βάση δυο κριτηρίων: ανάλογα με του που βρίσκεται ο δίσκος(οι μαγνήτες) και ανάλογα με τον τρόπο που δημιουργείται η αντίσταση

Πλεονεκτήματα ελλειπτικών με τον δίσκο εμπρός

1. Η άσκηση γίνεται με πιο φυσικό και ξεκούραστο τρόπο διότι το πέλμα κινείται παράλληλα με το έδαφος και δεν επιβαρύνεται η περιοχή του αστραγάλου.

2. Η γωνία κλίσης του πέλματος όταν ο δίσκος είναι πίσω εξαρτάται από το μήκος του ελλειπτικού.

3. Λόγο σχεδιασμού, μπορούν να υποστηρίξουν χρήστες με μεγαλύτερο βάρος.

 

Το 2ο κριτήριο αφορά τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται η αντίσταση:

1. Χειροκίνητη διαβάθμιση αντίστασης.

2. Ηλεκτρονική διαβάθμιση αντίστασης.

Πλεονεκτήματα:
Πολύ καλη διαβάθμιση της αντίστασης
Δυνατότητα μέτρησης έργου σε WATT
Δυνατότητα προγραμματισμού

3. EMS (ElectroMagneticSystem) Ηλεκτρομαγνητική αντίσταση ( ελλειπτικά που οι μαγνήτες τους είναι ηλεκτρομαγνήτες )

Πλεονεκτήματα:
Απόλυτα ομαλή κίνηση
Αθόρυβη λειτουργία

 

Ποδήλατα Γυμναστικής:

Αποτελεί την πιο αγαπημένη επιλογή οργάνου άθλησης! Οι λόγοι είναι πολλοί: Οι βολικές διαστάσεις του για διαμέρισμα, το σχετικά μικρότερο κόστος αγοράς σε σχέση με άλλα όργανα.

Όσο μεγαλύτερο βάρος τροχού διαθέτει ένα ποδήλατο τόσο μεγαλύτερη είναι η αντοχή του στη χρήση ενώ ενδείκνυται για μεγαλύτερο βάρος χρήστη. Προσφέρει αρτιότερη ποιότητα κύλισης, αντισταθμίζει τη βαριά κι απρόσεχτη χρήση, συμβάλλει στη μακροζωία του οργάνου και στην αποτελεσματική εκγύμναση του χρήστη. Η πιο συνηθισμένη επιλογή βάρους δίσκου για άθληση στο σπίτι είναι μεταξύ 3 - 9kg.

Τα πολύ παλιά μοντέλα στατικών ποδηλάτων δούλευαν με χρήση ιμάντα και διέθεταν στοιχειώδη χειροκίνητη ρύθμιση αντίστασης. Τα σημερινά μοντέλα προσφέρουν τις εξής επιλογές:

  • μαγνητική αντίσταση: η δυσκολία της άσκησης ρυθμίζεται από ειδικούς μαγνήτες τους οποίους ελέγχουμε χειροκίνητα συνήθως με περιστρεφόμενο κουμπί, σε κλίμακα αντίστασης μεταξύ 1 – 10 επίπεδα. Τα ποδήλατα αυτά δεν χρειάζονται παροχή ρεύματος για να λειτουργήσουν.
  • μαγνητική αντίσταση ελεγχόμενη από ηλεκτρικό μοτέρ η αντίσταση ρυθμίζεται πάλι από μαγνήτες αλλά ο έλεγχός τους γίνεται ηλεκτρονικά από το κομπιούτερ του οργάνου σε κλίμακα συνήθως μεταξύ 1 – 10 επίπεδα. Προσφέρουν ευκολία ρύθμισης ενώ χρειάζονται ηλεκτρικό ρεύμα για να δουλέψουν.
  • ηλεκτρομαγνητική αντίσταση: ρυθμίζετε τη δυσκολία της προπόνησής σας από το κομπιούτερ του οργάνου. Προσφέρει ιδιαίτερα ακριβή μέτρηση αντίστασης σε watt με δυνατότητα ακόμη και πολύ μικρών αυξομειώσεων αλλά και σύγκριση με άλλα ποδήλατα χάρη στην αντικειμενικότητα της μέτρησης. Για παράδειγμα: εάν προπονήστε σε γυμναστήριο ή ακολουθείτε συγκεκριμένο πρόγραμμα αποκατάστασης, μπορείτε να συνεχίσετε την προπόνησή σας στο σπίτι ακριβώς όπως στο γυμναστήριο ή στο φυσικοθεραπευτή σας ρυθμίζοντας την αντίσταση αντίστοιχα Η λειτουργία γίνεται με παροχή ηλεκτρικού ρεύματος

 

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε με e-mail είτε τηλεφωνικά για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε…

Τμήμα Πωλήσεων

Θηβών 60
Πειραιάς 18541

Τηλ: 2130312569