213 0312569
9:00 με 21:00 Δευτέρα εώς Παρασκευή

Θηβών 60, Πειραιάς

9:00 με 21:00 Δευτέρα-Παρασκευή

6 Λόγοι που κάνουν το ελλειπτικό το καλύτερο όργανο γυμναστικής [Infographic]

07/01/2017
Ελλειπτικα

Είμαστε σίγουροι ότι πολλοί από εσάς δεν θα αλλάζατε τον διάδρομό σας με τίποτα στον κόσμο. Αν πάλι δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία σίγουρα έχετε αναρωτηθεί ποιο όργανο γυμναστικής είναι καλύτερο, το ελλειπτικό μηχάνημα ή ο διάδρομος τρεξίματος. Μια απάντηση που εξαρτάται από πολλές παραμέτρους και διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες και τις ικανότητές σας.

Τα ελλειπτικά, αν και συνέχεια του ηλεκτρικού διαδρόμου γυμναστικής, αποτελούν ένα σπουδαίο όργανο εκγύμνασης και πιο συγκεκριμένα αερόβιας άσκησης. Τα θετικά στοιχεία ενός ελλειπτικού είναι πολλά, εμείς θα σας δώσουμε έξι λόγους για να το χρησιμοποιείτε περισσότερο από εδώ και στο εξής.

 

 

 

Καις περισσότερες θερμίδες χωρίς να νιώθεις ότι έχεις εξασκηθεί σκληρά.

Ο πρώτος και ίσως πιο σημαντικός λόγος για να επιλέξετε ένα ελλειπτικό από ένα οποιοδήποτε άλλο όργανο για την αεροβική σας άσκηση είναι γιατί με αυτό θα κάψετε περισσότερες θερμίδες χωρίς όμως να αισθάνεστε ότι έχετε εξασκηθεί πιο σκληρά. Για την ακρίβεια οι θερμίδες που μπορεί να κάψει κάποιος σε έναν διάδρομο και σε ένα ελλειπτικό μηχανήματα είναι οι ίδιες, όμως στο ελλειπτικό δεν θα νιώθεις στο τέλος το ίδιο κουρασμένος όπως σε έναν διάδρομο τρεξίματος.

Εξασκείς τόσο το κάτω μέρος του σώματος όσο και το πάνω.

Μπορεί να σου φαίνεται, λόγω της κίνησης του ελλειπτικού, ότι γυμνάζεται αποκλειστικά το κάτω μέρος του σώματος όμως η πραγματικότητα είναι ότι οι λαβές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις γυμνάζουν αποτελεσματικά και το άνω μέρος του σώματος. Πιο συγκεκριμένα αν επιλέξεις να πιάσεις τις λαβές του ελλειπτικοί και να εξασκηθείς τότε γυμνάζονται εξίσου με τους μύες των ποδιών και οι μύες των χεριών, όπως οι ώμοι, το στήθος, οι δικέφαλοι και οι τρικέφαλοι.

Μετακινείται εύκολα και χωράει παντού.

Αν δεν θέλετε να εγγραφείτε σε κάποιο γυμναστήριο ή η άσκηση στο πάρκο της γειτονιάς σας τον Χειμώνα σας φαίνεται βασανιστήριο, τότε προτιμήστε ένα ελλειπτικό που μπορείτε να έχετε σπίτι σας.  Το ελλειπτικό είναι το κατάλληλο όργανο για εσάς, ειδικά αν έχετε μικρό διαμέρισμα και περιορισμένο χώρο. Το ελλειπτικό μπορεί να μετακινηθεί εύκολα ενώ δεν πιάνει πολύ χώρο όταν είναι ειδικά σχεδιασμένο για οικιακή χρήση και όχι για επαγγελματική.

Προκαλεί λιγότερους τραυματισμούς.

Χάρις στη μοναδική σχεδίασή του, μπορούμε να πούμε σχεδόν με βεβαιότητα ότι η γυμναστική με ένα ελλειπτικό δεν μπορεί να προκαλέσει μικροτραυματισμούς από την χρήση. Είναι ιδανικό ακόμα και για άτομα που βρίσκονται στο στάδιο της αποκατάστασης καθώς μπορούν να σας επαναφέρουν γρηγορότερα στην αρχική σας κατάσταση και μάλιστα με λιγότερες επιπτώσεις για την υγεία σας.

Γυμνάζει ακόμα και τους τετρακέφαλους.

Αυτό γίνεται κυρίως όταν κάνετε πεντάλ ανάποδα. Δοκιμάστε το, μην το φοβηθείτε. Είναι λίγο παράξενο στην αρχή αλλά μόλις πάρετε το κολάι δεν θα σας σταματάει τίποτα!

Γυμνάζει περισσότερο τους γλουτιαίους και τους γοφούς.

Μπορεί τα περισσότερα ελλειπτικά μηχανήματα να γυμνάζουν εξαιρετικά τους γλουτούς και την περιοχή των ισχίων όμως με το ελλειπτικό όργανο γυμνάζονται ακόμα περισσότερο. Για την ακρίβεια μπορούν να γυμνάσουν τους συγκεκριμένους μύες τόσο οι δρομείς όσο και οι ποδηλάτες, χωρίς  όμως να βάλουν τόση δύναμη στον ιγνυακό τένοντα.