213 0312569
9:00 με 21:00 Δευτέρα εώς Παρασκευή

Θηβών 60, Πειραιάς

9:00 με 21:00 Δευτέρα-Παρασκευή

Step: Γιατί πρέπει να το εντάξεις στη γυμναστική σου (+4 ασκήσεις)

28/09/2017

Το step είναι ένα πραγματικά χρήσιμο όργανο που μπορεί να σε βοηθήσει να γυμναστείς αποτελεσματικά στο σπίτι, στο γυμναστήριο ή και στα ομαδικά προγράμματα. Οι αεροβικές ασκήσεις με αυτό ή ακόμα και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης έχουν άλλο βάρος. Θυμηθείτε απλά πόσες φορές έχετε ακούσει ότι το ανέβασμα της σκάλας είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις τόσο για τα πόδια όσο και για ολόκληρο το σώμα.

Κάποιοι το έχουν αποβάλλει από την προπόνησή τους καθώς τους θυμίζει αερόβια την δεκαετία του 90’, ελάτε όμως που το cardio με στεπ είναι ένα από τα πιο δυναμικά προγράμματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να γυμναστείς από την κορυφή ως τα νύχια.

Αν δεν προλαβαίνεις να πας στο πρόγραμμα του γυμναστηρίου σου που έχει steps τότε προμηθεύσου άμεσα ένα στεπ και ξεκίνα την προπόνηση στο σπίτι!

Παρακάτω λοιπόν θα βρεις μερικές ασκήσεις με στεπ που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις γράμμωση στα χέρια και στα πόδια, που ας μην το κρίνουμε, οι γυναίκες έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Push ups με το ένα χέρι στο step

Ασκησεις με step

Πάρτε θέση για push aps με τη διαφορά όμως ότι το ένα χέρι σας θα είναι πάνω στο step. Ξεκινήστε και κάντε την κίνηση για push aps. Στη συνέχεια μπορείτε να προχωρήσετε και να αλλάζετε χέρι κάθε φορά για να μην κουραστεί υπερβολικά το ένα σας χέρι. Μπορείτε να κάνετε όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείτε σε 1 λεπτό ή απλά να ορίσετε εσείς τον στόχο. 10-15 επαναλήψεις είναι αρκετά για αρχή.

Κάμψεις εναλλάξ

Ασκησεις με step

Καθίστε με το δεξί πόδι πάνω στο στεπ και το άλλο κάτω, ενώ συνάμα το δεξί σας χέρι να ακουμπάει το στεπ. Κάντε ένα αλματάκι και κάντε ακριβώς το ίδιο από την αντίθετη μεριά. Επαναλάβετε όσες περισσότερες φορές μπορείτε μέσα σε 1 λεπτό.

Καθίσματα με το ένα πόδι στο step

Ασκησεις με step

Στάσου 2 βήματα μακριά από το στεπ έτσι ώστε να μην το κοιτάς με τα χέρια στη μέση. Σε αυτή τη θέση φέρε το ένα σου πόδι πίσω έτσι ώστε να ακουμπήσει το πόδι το στεπ. Τώρα κάνε το κάθισμα, λυγίζοντας όσο περισσότερο μπορείς τα πόδια σου. Θυμήσου ότι το γόνατό σου δεν πρέπει να βγαίνει πιο έξω από τα δάκτυλα των ποδιών σου, ενώ το στήθος σου και οι ώμοι σου θα πρέπει να είναι καμπουριάζουν.

Ασκήσεις για τα πόδια στο step

Ασκησεις με step

Πάρε θέση push aps με τα πόδια να ακουμπάνε πάνω στο στεπ. Τα χέρια φυσικά να ακουμπάνε στο πάτωμα πάντα στο άνοιγμα των ώμων. Ευθυγραμμίστε το κορμί σας και ξεκινάμε φέρνοντας το ένα γόνατο κοντά στο στήθος μας. Ακούμπησε το πόδι πάλι πίσω και ξεκίνα την ίδια κίνηση με το άλλο. Κάνε και εδώ όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείς μέσα σε 1 λεπτό.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέα δημοσίευση