213 0312569
9:00 με 21:00 Δευτέρα εώς Παρασκευή

Θηβών 60, Πειραιάς

9:00 με 21:00 Δευτέρα-Παρασκευή

Θαλάσσια Σπορ: Ένας οδηγός για να διαλέξεις τι θα κάνεις φέτος

09/05/2017
Θαλασσια Σπορ

Κανό

Πολλοί το κατατάσσουν στην ίδια κατηγορία με το καγιάκ όμως στην πραγματικότητα αυτά τα δύο water sports διαφέρουν αρκετά. Διαφέρουν τόσο στον εξοπλισμό όσο και στη θέση του κωπηλάτη ενώ υπάρχουν αρκετά ακόμα σημεία που τα διαχωρίζουν αισθητά. Το κανό είναι ένα ήρεμο σπορ θα λέγαμε καθώς μπορεί να το κάνει ο καθένας σε οποιαδήποτε παραλία, ακόμα και παιδιά. Μπορείτε να κάνετε κανό σε παραλίες που έχουν εγκαταστάσεις για water sports και άρα να δανειστείτε τον εξοπλισμό που χρειάζεστε από εκεί. Σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να προμηθευτείτε τον εξοπλισμό από κάποιο κατάστημα ώστε να μπορείτε να τον έχετε μαζί σας ανά πάσα στιγμή ακόμα και στην πιο ερημική παραλία. Το κανό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θαλάσσια αθλήματα που πέρα από τρομερά διασκεδαστικό είναι και ιδανικό για την γυμναστική όλης της οικογένειας.

Καγιάκ

Το καγιάκ συνήθως πραγματοποιείται σε λίμνες και ποτάμια της ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και σε νησιά σαν αυτό της Κεφαλλονιάς. Το συγκεκριμένο water sport είναι πολύ ιδιαίτερο καθώς δεν είναι όπως τα υπόλοιπα κλασικά θαλάσσια σπορ αλλά έχει μια δόση επικινδυνότητας λόγω της τοποθεσίας που λαμβάνει χώρα. Όπως προ είπαμε ο εξοπλισμός του καγιάκ διαφέρει από αυτόν του κανό, γι’ αυτό φροντίστε να εξοπλιστείτε κατάλληλα και ενώ έχετε πραγματοποιήσει την έρευνα αγοράς σας. Μπορείτε να βρείτε κλασικά καγιάκ αλλά και φουσκωτά για μεγαλύτερη ευκολία στη μεταφορά.

SUP

Είναι ίσως το πιο διαδεδομένο θαλάσσιο σπορ της εποχής μας αν και έχει μεγάλη ιστορία. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει τρελή μόδα και είναι πλέον η τοπ επιλογή τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σανίδα SUP και ένα ειδικό κουπί SUP. Επιλέξτε ανάμεσα σε κλασική σανίδα ή φουσκωτή ανάλογα με το τι ακριβώς θέλετε να κάνετε. Αν απλά θέλετε να κάνετε paddling τότε και μια φουσκωτή σανίδα είναι εντάξει, ενώ αν θέλετε να πάρετε μέρος σε αγώνες ή yoga υπάρχουν ειδικές σανίδες με κατάλληλες προδιαγραφές για την κάθε περίπτωση. Το SUP είναι ένας μοναδικός τρόπος διασκέδασης και συγχρόνως τρομερής άσκησης για όλο το σώμα. Δοκιμάστε το SUP και είμαστε σίγουροι ότι κάνετε ξανά και ξανά.

Surfing

Το surf δεν είναι ένα απλό θαλάσσιο άθλημα, θέλει αρκετή προπόνηση πριν καν μπεις στο νερό για να ξεκινήσεις καθώς και προετοιμασία για να είστε προετοιμασμένοι ανά πάσα στιγμή και για κάθε ενδεχόμενο. Αν δεν έχετε δοκιμάσει στο παρελθόν να κάνετε surfing μην ξεκινήσετε μόνοι σας, μπείτε σε έναν όμιλο ή μια ομάδα και ξεκινήστε παρέα, έτσι και εσείς θα είστε πιο σίγουροι και άνετοι και θα μάθετε από επαγγελματίες τον σωστό τρόπο να πλανάρετε τη σανίδα με το πανί.

Κατάδυση

Όσο και αν σας αρέσει το νερό καλό θα ήταν να μην επιχειρήσετε μόνοι σας να κάνετε καταδύσεις. Μπορεί να σας ακούγεται εύκολο και περιπετειώδες όμως μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο αν δεν γνωρίζετε μερικά βασικά πράγματα. Ακόμα και στις περιπτώσεις που πραγματοποιούνται καταδύσεις για να γνωρίσουν οι τουρίστες την θαλάσσια ζωή γίνεται μια τυπική διαδικασία εκμάθησης πρώτα. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε αυτό το ιδιαίτερο σπορ που σχετίζεται με τη θάλασσα. Και μόνο η εμπειρία μιας υποθαλάσσιας εξερεύνησης θα σας μείνει για πάντα αξέχαστη. Βρείτε μια πιστοποιημένη σχολή κατάδυσης και ξεκινήστε.

Sea Scooters

Εντάξει εδώ ξεφεύγουμε από τον όρο water sports όμως θεωρούμε ότι η εξερεύνηση με θαλάσσια scooters είναι ίσως ένας ακόμη περιπετειώδης τρόπος για να γνωρίσετε τις ομορφιές της ακτής, τα μυστικά της θαλάσσιας ζωής καθώς και να επιδοθείτε σε ατελείωτο παιχνίδι μέσα στη θάλασσα. Καλό θα ήταν πριν προβείτε στην αγορά ενός aqua scooter να διασταυρώσετε τι αναφέρει η νομοθεσία για το συγκεκριμένο πλεούμενο για να μπορέσετε έτσι να προμηθευτείτε το κατάλληλο για εσάς και τις ανάγκες σας.

Όποιο θαλάσσιο σπορ και αν επιλέξετε φέτος αν έχετε ένα όμορφο καλοκαίρι!